De eerste stap naar huidverbetering

De eerste stap naar huidverbetering

Huidverbetering

De eerste stap naar huidverbetering en een stralende huid is om je huid elke ochtend én avond te reinigen. Door je huid goed schoon te houden, verklein je namelijk de kans op onzuiverheden, ontstekingen en een doffe huid. Daarnaast zorgt het ervoor dat andere producten beter hun werk kunnen doen, doordat ze beter worden opgenomen door de huid. Het is belangrijk om je reinigingsproduct na het inmasseren af te spoelen met lauwwarm water, zodat vuil en make-up verwijderd worden. Wanneer je water té warm is, droogt het juist de huid uit.

Optimaal resultaat

Wil je optimaal resultaat? Reinig dan iedere ochtend én zeker ’s avonds tweemaal achter elkaar. Wanneer je maar eenmaal reinigt, is er de kans dat niet al het vuil en make-up van de huid verwijderd, waardoor producten die nadien worden aangebracht niet (volledig) hun werking kunnen doen en er geen optimaal resultaat kan worden behaald.

Reinigers op een rijtje

Het is essentieel om te reinigen met een product dat past bij jouw huidconditie. Medik8 heeft voor iedere huidconditie en huidprobleem een reiniger, zo ook voor jouw huid! Wil jij weten welke reiniger bij jouw huid past? Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Clarifying Foam:
dit is een schuimreiniger die AHA’s en BHA’s (zuren) bevat. Deze zuren zorgen ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en waardoor dieper in de poriën kan worden gereinigd. Ook helpt het blokkades op te lossen en ontstekingen te verminderen. Deze reiniger is geschikt voor een vette en/of acne-gevoelige huid.

  • Calmwise Soothing Cleanser:
dit is een ultramilde schuimreiniger die snelle verlichting biedt bij een rode, geïrriteerde huid. Deze reiniger is versterkt met natuurlijke groene chlorofyl om zijn genezende en antioxiderend eigenschappen. Deze reiniger is dan ook heel geschikt voor een gevoelige huid.

  • Surface Radiance Cleanse:
deze gelreiniger bevat AHA’s en BHA’s (zuren). Deze zuren verwijderen dode huidcellen en stimuleren de celvernieuwing, waardoor fijne lijntjes worden verzacht. Hierdoor ontstaat een frisse, heldere huidteint. Deze reiniger is perfect voor het vertraging van huidveroudering.

  • Pore Cleanse Gel Intense:
ook deze gelreiniger bevat AHA’s en BHA’s (zuren), waardoor het de huidtextuur verfijnt. Daarnaast bevat deze reiniger rode klaverextract waardoor talgproductie wordt verminderd, celvernieuwing wordt gestimuleerd en poriën worden geminimaliseerd. Een perfecte reiniger wanneer je poriën wilt verkleinen.

  • Lipid Balance Cleansing Oil:
dit is een zachte oliereiniger. Het verwijdert moeiteloos waterproof make-up. Deze formule bevat veel essentiële lipiden, die de natuurlijke afweerbarriere van de huid herstellen. Deze reiniger is dan ook geschikt voor alle huidtypen en ook de meest gevoelige huidtypen.

  • Gentle Cleanse:
is een schuimreiniger die ultrazacht is voor de huid. Deze reiniger bevat natuurlijke glycerine, dat vochtvasthoudend werkt. Daarnaast bevat het ook rozemarijnbladolie dat een hoog gehalte aan antioxidanten heeft en hierdoor vroegtijdige veroudering vermindert. Het is geschikt voor alle huidtypen.

  • Cream Cleanse:
is een crèmereiniger. Het is sinds kort veranderd qua formule. Het is nu namelijk ook te gebruiken voor het verwijderen van oogmake-up, doordat L-amandelzuur uit de formule is gehaald. Medik8 heeft in de nieuwe formule natuurlijke sheaboter en krachtige plantaardige saponinen toegevoegd. Deze combinatie reinigt de huid zonder dat het wordt ontdaan van de natuurlijke oliën. Deze reiniger is geschikt voor alle huidtypen en in het speciaal voor de gevoelige en droge huidtypen.

  • Micellar Mousse:
dit is een ultra-romige schuimreiniger. Het bevat onder andere voedende olijfolie dat de huid verfrist terwijl het de huid helpt bij het bestrijden van schadelijke invloeden van buitenaf.