Essentiële Skincare Tips voor de Winter en Wintersport

Essentiële Skincare Tips voor de Winter en Wintersport

Stralende Huid op de Piste

Met de winter in volle gang en de verleidelijke roep van de besneeuwde bergen, is het tijd om je skispullen tevoorschijn te halen en te genieten van de sneeuwpret. Maar voordat je de pistes betreedt, is het belangrijk om aandacht te besteden aan je huidverzorgingsroutine!
De koude, droge lucht en de blootstelling aan de zon kunnen je huid beschadigen en uitdrogen. In deze blog deel ik enkele waardevolle skincare tips om je huid te beschermen en te laten stralen, zowel tijdens wintersportactiviteiten als in het dagelijks leven tijdens de wintermaanden.

  1. Hydratatie is de sleutel: De koude winterlucht en de droge berglucht kunnen je huid snel uitdrogen. Het is daarom essentieel om je huid goed gehydrateerd te houden. Gebruik een vochtinbrengende crème met een rijke textuur, bij voorkeur een die ook een goede bescherming tegen de kou biedt. De Age-less cocoon en de Hydration sparkle van Ekseption Skincare zijn hier perfect voor! Breng de crème royaal aan op je gezicht, hals en decolleté, vooral na het douchen of nadat je in de buitenlucht bent geweest. Voor het lichaam is de Body resurfacing Peel & Milk een héérlijke verzorgende en hydraterende milk perfect! 

  2. Zonbescherming is een must: Hoewel het misschien koud is, betekent dat niet dat de zon geen schade kan aanrichten. In feite kan de weerkaatsing van de zon op de sneeuw de blootstelling aan UV-stralen versterken. Gebruik daarom altijd een zonbeschermingscrème met een hoge SPF, bij voorkeur SPF 30 of hoger, en breng deze regelmatig opnieuw aan, vooral als je veel transpireert of na het afdrogen. Kies voor optimale bescherming bijvoorbeeld voor de All day shield. Dit is een rijke dagcrème met anti-ageing, voedende en SPF50 eigenschappen, en is geschikt voor alle huidtypen. 

  3. Bescherm je lippen: Je lippen zijn extra gevoelig voor uitdroging en beschadiging in koude en winderige omstandigheden. Zorg ervoor dat je altijd een lippenbalsem met SPF bij de hand hebt en breng deze regelmatig aan, vooral als je buiten bent. Kies bij voorkeur een lippenbalsem met vochtinbrengende ingrediënten zoals sheaboter of kokosolie.

  4. Vermijd te warme douches: Hoewel het verleidelijk kan zijn om na een lange dag op de piste onder een stomende hete douche te springen, kan dit je huid nog verder uitdrogen. Te warm water kan de natuurlijke oliën van je huid wegwassen en leiden tot uitdroging en irritatie. Probeer in plaats daarvan lauwwarm water te gebruiken en beperk de tijd onder de douche. 

  5. Gebruik een milde reiniger: Kies voor een milde, hydraterende gezichtsreiniger om je huid te reinigen zonder deze uit te drogen of te irriteren. De All in one cleanse en peel van Ekseption Skincare is een zachte reinigingscrème die o.a. alle soorten make-up van het gezicht, ogen en lippen verwijderd. Ook voedt en hydrateert het de huid, dus heel fijn om te gebruiken tijdens de koude wintermaanden! Precies wat je nodig hebt tijdens je wintersportvakantie. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen die de natuurlijke oliën van je huid kunnen verwijderen en kies in plaats daarvan voor producten met hydraterende ingrediënten zoals glycerine of hyaluronzuur.

  6. Vergeet je handen niet: Je handen worden vaak blootgesteld aan de koude lucht en kunnen gemakkelijk uitdrogen en gebarsten raken. Draag altijd handschoenen om ze te beschermen en gebruik een vochtinbrengende handcrème om ze gehydrateerd te houden. Kies bijvoorbeeld voor de caring hand cream Cheerfull Champagne. Breng de crème regelmatig aan, vooral na het wassen van je handen.


Met deze eenvoudige maar effectieve skincare tips kun je je huid beschermen en hydrateren, zowel tijdens wintersportactiviteiten als in het dagelijks leven tijdens de wintermaanden. Door aandacht te besteden aan je huidverzorgingsroutine, kun je ervoor zorgen dat je huid stralend en gezond blijft, zelfs in de koudste omstandigheden. Dus pak je ski's, bescherm je huid en geniet van de winterpret!