Combinatie

Een gecombineerde huidtype is een veelvoorkomende huidconditie waarbij verschillende delen van het gezicht verschillende behoeften hebben. Meestal is de T-zone (voorhoofd, neus en kin) vatbaar voor overmatige talgproductie en vertoont het een neiging tot glans en vergrote poriën, terwijl andere delen van het gezicht mogelijk droger of gevoeliger zijn. Het evenwicht vinden tussen hydratatie, controle van talgproductie en algemeen huidonderhoud is cruciaal bij de verzorging van een gecombineerd huidtype. Ekseption biedt producten en behandelingen die specifiek zijn ontwikkeld om deze complexe behoeften aan te pakken.

Ekseption biedt ook producten met hyaluronzuur, een vochtinbrengend ingrediënt dat de huid hydrateert zonder overmatige olie toe te voegen. Hyaluronzuur kan helpen om drogere delen van de huid te verzorgen, waardoor een gezonde vochtbalans wordt behouden.

Voor de T-zone en gebieden met overmatige talgproductie kunnen producten met salicylzuur nuttig zijn. Salicylzuur exfolieert zachtjes de huid, helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en voorkomt verstopte poriën. Hierdoor wordt glans verminderd en worden vergrote poriën aangepakt.

Een aanbevolen huidverzorgingsroutine voor een gecombineerd huidtype kan bestaan uit een milde reiniger, gevolgd door een toner of serum met niacinamide en hyaluronzuur. Voor de T-zone kan een exfoliërend product met salicylzuur worden toegevoegd om talg en dode huidcellen te verwijderen. Een lichte, niet-comedogene moisturizer kan helpen bij het behoud van hydratatie zonder de huid te verzwaren.

Producten voor een gecombineerd huidtype