Wat doet een peeling?

Door een chemische peeling wordt je huid aangezet om sneller te vernieuwen en nieuwe collageen en elastine aan te maken. Hiermee worden alle huidlagen aangezet tot regeneratie met een betere huidgezondheid, mooiere huidstructuur en minder rimpels als gevolg. In combinatie met de juiste skincare krijgt je huid weer de juiste PH waarde.

Een huid barrière hoort een PH waarde van 4,5 tot 5,5 te hebben. Als deze niet correct is of te veel schommelt dan ontstaan er verschillende huidproblemen zoals acne, een gevoelige huid of zelfs rosacea.

Na de intake

Na de intake in de schoonheidssalon waarin we jou doelen hebben besproken en ik naar jouw huid heb gekeken, start je thuis met 10 tot 14 dagen je huid activeren. De PH waarde van je huid wordt tijdelijk verlaagd naar 4,5 om de peeling beter te laten werken, een lichte exfoliatie van je huid gaat al beginnen en de kans op pigmentproblemen wordt hierdoor verkleind. Na deze kleine twee weken zal je al iets aan verbetering gaan merken.

De eerste peeling is altijd een milde peeling. Dit is om de huid te laten wennen en om te zien hoe je huid reageert op de chemische peeling. Tijdens de behandeling in mijn salon in Lelystad kijk ik erg goed naar je huid en kan ik eventueel al iets opbouwen in sterkte. Dit is volledig afhankelijk van de reactie en wordt alleen door mij als schoonheidsspecialiste bepaald.

Waarom kiezen voor een chemische peeling van Ekseption?

 • 365 dagen per jaar behandelen

  Alle peelings (m.u.v. de Retinol peeling) zijn niet photosensitief (UV-gevoelig) voor de huid. Dit houdt in dat, mits gecombineerd met de juiste skincare, de behandeling het hele jaar door gegeven kan worden.

 • PHA’s

  De peelings van Ekseption bevatten PHA-zuren. Dit geeft veel minder irritatie, zijn comfortabeler tijdens het aanbrengen en geven gegarandeerd betere resultaten in vergelijking met gebruik van alleen AHA of BHA zuren.

 • Organische zuren

  De peelings van Ekseption zijn gemaakt van organische zuren uit de natuur. Denk hierbij aan sinaasappelschillen, papaya en suikerriet. Hierdoor komt er geen protest reactie van de huid.

 • Hyaluronzuur en peptiden gecombineerd in één peeling

  Dit zorgt voor meer controle over wat de peeling doet in de huid zodat je huid niet beschadigd. Ook zorgt het direct voor een intensieve hydratatie.

  De peptiden dringen dieper de huid in zodat ze daar huidproblemen zoals huidveroudering en pigment kunnen reduceren.

 • Alcoholvrij en geen kunstmatige conserveringsmiddelen

  Alle peelings zijn vrij van alcohol. Dit zorgt voor maximaal huidcomfort bij het aanbrengen van de peeling. De peeling kan dieper en meer geleidelijk in de huid dringen door een langzamere droging zodat de werkstoffen beter hun werk kunnen doen.

 • Skin Resurfacing

  “Peeling” betekent letterlijk de bovenste huidlaag eraf halen. Dit effect krijg je door middel van extreme vervelling na een te heftige peeling. Met Ekseption zorgen we voor een nieuwe huid van binnenuit. Dit noemen we skin resurfacing ofwel het oppervlak vernieuwen. Geen last van een vervelende downtime (vervellen) en de huid van binnenuit verbeteren!

Geschikt voor bijna alle huidproblemen

Acne of onzuiverheden

Pigmentvlekken

Couperose of Rosacea

Grove poriën

Zon beschadigde huid

Doffe huid

Droge huid

Verslapte huid

Rimpels

Slechte huidconditie

Gevoelige huid

Maximaal resultaat met minimale bijwerkingen

De innovatieve peelings van Ekseption zijn echt anders dan andere merken. Het doel van de behandelingen en de producten is om maximale resultaten te behalen zonder bijwerkingen! In plaats van je huid te beschadigen met veel te sterke, ouderwetse TCA peelings, gaan we je huid juist herstellen. Dit bekent dat je na een peeling niet een week thuis hoeft te zitten omdat je gezicht zo erg vervelt. Dat je niet beschaamd mijn schoonheidssalon in Lelystad hoeft te verlaten met een knalrood gezicht en dat je dus aan je huid werkt zonder onnodige beschadigingen!

Ekseption peeling behandelingen

Ontspannende facial of peeling?

Hoewel facials en peelings beide bijdragen aan een gezondere huid, is het belangrijk om te erkennen dat ze verschillende doelen dienen.

Facials zijn vooral gericht op ontspanning en het herstel van de huid op korte termijn, terwijl peelings zich richten op langdurige huidverbetering door diepgaande exfoliatie en stimulatie van collageenproductie.

Als jouw streven is om op de lange termijn significante verbeteringen in de huidtextuur te zien, is het kiezen voor regelmatige peelings een verstandige keuze.