Medik8

Geavanceerde huidverbetering

Medik8 is toegewijd aan het produceren van hoogwaardige huidverbeteringsproducten met de beste ingrediënten op de juiste sterktes en met een bewezen staat van dienst. Het merk heeft op maat gemaakte lijnen voor specifieke huidoplossingen. Je hebt misschien wel eens gehoord van de term ‘professionele’ producten. Dit betekent in wezen dat de producten worden verkocht via professionele verkooppunten zoals schoonheidssalons, dokterspraktijken, huidverzorgingsklinieken, medische en premium spa's, plus een select aantal gespecialiseerde websites die zich bezighouden met professionele merken. Medik8 is een professioneel merk. Het team van Medik8 vertegenwoordigt meer dan 40 jaar gecombineerde ervaring in huidverzorgingsonderzoek en productformulering.

De waarden van Medik8 :
  • BEWEZEN RESULTATEN
  • VERBETERDE STABILITEIT & POTENTIE
  • 100% PARABENENVRIJ
  • FORMULERING DIE GESCHIKT IS VOOR JE HUID
  • PROFESSIONELE KRACHT
  • VERSHEID KLEINE BATCHPRODUCTIE

Hoe realiseren zij dit?

De juiste ingrediënten, professionele sterkte en penetratie van ingrediënten die de stabiliteit verbeteren.

Veelgestelde vragen

Waarom Medik8

Medik8. Medicate / Medicatie, maar dan even anders. Medik8 is onderzocht door biochemici, geformuleerd door farmacologen en ontwikkeld door huidverzorging experts. De producten van Medik8 zijn speciaal gemaakt voor het oplossen van specifieke huidproblemen, zoals acne, droogheid, roodheid, pigmentatie, anti aging en grove poriën.  

Waar komt Medik8 vandaan?

Elliot Isaacs studeerde fysiologie aan de Universiteit van Leeds naast farmacologie en biochemie. Nadat hij de wereld had rondgereisd, werd Elliot geïnspireerd om het wereldberoemde cosmeceutische merk Medik8 te creëren. Hij bouwde het op vanuit een klein laboratorium achter in de apotheek van zijn vader.

Medik8 is ontstaan uit een passie om te streven naar een betere huidgezondheid en -resultaten. Elliot trad in de huidverbeteringsindustrie in een tijd waarin natuurlijke huidverzorgingsmerken de traditionele huidverzorgingsmarkt begonnen uit te dagen. Een product van zijn tijd, een wetenschapper die 5 jaar lang wereldwijd rondgereisd heeft, deelde hij ook de waarden van fair trade, duurzaamheid en natuurlijke ingrediënten. Maar zijn idee, dat toentertijd uniek was, was om deze ethische achtergrond te combineren met zijn ervaring in biochemie om resultaatgerichte producten met bewezen wetenschap te creëren. Zijn missie is om anti-aging huidverbetering te demystificeren met zijn filosofie van ‘vitamine C plus zonnebrandcrème overdag en vitamine A’ s nachts ‘. Er is volgens hem geen reden om te kiezen tussen resultaten en ervaring.

Medik8 streeft ernaar om eenvoudige routines te creëren die resulteren in een gezonde, ‘Beautiful Skin for Life’. Door progressieve sterkten aan te bieden binnen de belangrijkste ingrediëntgebieden van vitamine C en vitamine A, betekent dat klanten in de loop van de tijd op hun resultaten kunnen blijven bouwen. Hopelijk voor het leven.

Hij is al heel lang lid van de Society of Cosmetic Scientists en is vernoemd naar meerdere patenten vanwege zijn bijdrage aan het werken aan retinoïden, groeifactoren, glansmiddelen en nieuwe antioxidanten. Elliot heeft meer dan 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van professionele huidverbeteringsproducten. Tegenwoordig is hij nog steeds erg betrokken bij productontwikkeling, met name het CSA-platform, en zijn sterke waarden lopen nog steeds door alles wat Medik8 doet, hetgeen heeft geresulteerd in een wereldwijd bekend huidverbeteringsmerk dat de norm uitdaagt.

Waaruit bestaat Medik8?

We onderzoeken zorgvuldig elk ingrediënt dat we in onze formules willen opnemen. Dit houdt in dat onderzoek wordt bestudeerd dat bewijst dat het ingrediënt het gewenste effect heeft en dat het uiteraard alle regulerende aspecten controleert. We beoordelen de veiligheidsgegevens naast de algemene internetreactie op het ingrediënt en wegen dit af tegen de claims voordat het in onze formuleringen wordt toegelaten. Dit betekent dat je alleen het beste krijgt.

Met alleen huidveilige ingrediënten vermijden we alles wat door de EU als onveilig of onvriendelijk wordt beschouwd. We zijn ook SLS-vrij, vrij van ftalaten en palmolie en proberen waar mogelijk synthetische geur en kleur te vermijden.

Is Medik8 vegan?

We begrijpen dat een schoonheidsbehandeling gevuld met veganistische huidverzorging gunstig is voor de planeet en voor uw huid. Alle Medik8-producten kunnen worden gebruikt door veganisten en bevatten geen dierlijke ingrediënten.

Wordt Medik8 op dieren getest?

We testen nooit op dieren. En we zullen nooit een ander bedrijf vragen om namens ons te testen.

Helaas zijn veel van de meest voorkomende ingrediënten die in cosmetica worden gebruikt, in het verleden op dieren getest (nooit door ons). Maar testen op dieren is nu verboden in de EU en de nieuwste EU-cosmetica-voorschriften (2013) voorkomen het gebruik van ingrediënten die na de sluitingsdatum op dieren zijn getest. Wij doen er alles aan om onze naleving zeer serieus te controleren als een integraal onderdeel van ons productontwikkelings- en leveranciersselectieproces.

Meer en meer landen horen dat consumenten geen dierproeven willen. We geloven dat het een kwestie van tijd is voordat dierproeven wereldwijd worden verboden, en we kunnen niet wachten.

Is Medik8 vrij van parabenen?

We zijn blij om 100% parabenenvrij te zijn.

Conserveringsmiddelen vormen een essentieel onderdeel van elke cosmetische formulering: ze voorkomen dat onze producten na verloop van tijd verslechteren. Het is mogelijk om conserveringsmiddelen van sommige producten volledig te verwijderen (en dat hebben we gedaan), en ook om schonere alternatieven te gebruiken (wat we ook doen). We werken hard als we formuleren om lage niveaus van conserveermiddelen te gebruiken, zodat het werk wordt gedaan zonder onnodige chemicaliën. Dit vereist uitgebreide onafhankelijke testen, maar we doen het graag als het betekent dat we schonere huidverbeteringsproducten voor onze klanten maken.

Voor alle duidelijkheid: elk conserveringsmiddel dat in Medik8-producten wordt gebruikt, is door de EU goedgekeurd en alleen strikt in toegestane concentraties gebruikt.

Allergiën

We zijn ons er zeer van bewust dat sommige van onze klanten specifieke allergieën hebben waar ze op moeten letten. Sommige van onze producten bevatten noten of tarwederivaten en we raden altijd aan de ingrediëntenlijst op het product grondig te controleren als u allergieën heeft. Ingrediëntenlijsten zijn te vinden op onze productpagina’s, evenals onze ingrediëntenwoordenlijst voor meer gedetailleerde beschrijvingen van enkele van onze belangrijkste ingrediënten.

Is Medik8 duurzaam?

De natuur biedt ons veel geschenken die zeer effectief zijn in huidverbetering. Maar de grens tussen wetenschap en natuur is niet altijd zo zwart en wit als het lijkt. Veel effectieve en veilige ingrediënten in huidverbetering zijn te vinden in de natuur, bijvoorbeeld vitamine A en vitamine C, maar om het deel van een ingrediënt dat op de huid werkt te extraheren, is een wetenschappelijk proces vereist. En dit proces zorgt niet alleen voor grotere doeltreffendheid en zuiverheid, het vermindert ook de kans op irritatie en reacties. Wetenschap is niet de vijand.

Duurzaamheid is absoluut essentieel in de schoonheidsindustrie – iets dat we willen verbeteren. Het gebruik van sommige natuurlijke ingrediënten kan vaak onhoudbaar zijn. Dus om de natuurlijke omgeving van de aarde te beschermen, kan het beter zijn om een versie van het ingrediënt te gebruiken dat in een laboratorium is geformuleerd, en de veiligheid en werkzaamheid ervan te waarborgen.

Bij Medik8 streven we naar een balans. Als er een wetenschappelijk ingrediënt is dat effectievere resultaten oplevert en wordt ondersteund door klinische gegevens, zullen we het gebruiken, maar als er een natuurlijk alternatief is met dezelfde effecten, gaan we altijd voor het laatste. Wij zijn medelevende wetenschappers.

Beschrijving van de afbeelding