Wat is Dermaplaning en wat zijn de voordelen?

Wat is Dermaplaning en wat zijn de voordelen?

Als je op de hoogte blijft van de nieuwste schoonheidstrends, heb je misschien wel eens gehoord van ‘dermaplaning’. Maar wat is dermaplaning precies en waarom wordt het zo populair? In deze blog duiken we in de wereld van dermaplaning om je alles te vertellen wat je moet weten over deze fascinerende huidverzorgingsbehandeling.

Wat is Dermaplaning?

Dermaplaning is een non-invasieve huidverbeterende behandeling. Het wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. De donshaartjes, dode huidcellen en vuil worden met dit mesje als het ware al schrapend van de huid verwijderd. Het is momenteel een van de meest efficiënte manieren om je huid te exfoliëren, op te helderen en om verstopte poriën te voorkomen.  Je kunt het vergelijken met een peeling behandeling en het is ook is geheel pijnloos. De kans op huidirritatie is minimaal en het eindresultaat is een stralende, gladde, frisse huid  met een natuurlijke glow.

Wat zijn de voordelen van Dermaplaning?

  • Verwijdert dons haren
  • Exfolieert de huid
  • Verheldert de huid en oppervlakkige pigmentvlekken
  • Maakt de huid toegankelijker voor het verwijderen van onzuiverheden
  • Verfijnd fijne lijntjes, kraaienpootjes en oppervlakkige rimpels
  • Vóór behandeling voor peelings
  • Werkzame stoffen van producten worden 60% beter opgenomen
  • Make-up kan beter worden aangebracht, blijft beter zitten en ziet er mooier en egaler uit
  • Geeft de huid een glow

Dermaplaning doet geen pijn

De behandeling doet absoluut geen pijn. Wens gerust!  Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. Deze behandeling is voor alle type huid geschikt. Na de behandeling kan de huid iets rood zijn maar dat is na een paar uurtjes niet meer te zien.


Direct resultaat dat vier weken aanhoudt

Het resultaat van Dermaplaning is meteen te zien na de behandeling.

De huid heeft een gezonde natuurlijk glow en een egale tint. Het voelt zijdezacht aan en eventuele acne littekens, pigmentvlekjes en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Ook een voordeel is dat je make-up mooier en gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Doorgaans is er na een maand een nieuwe behandeling nodig om het resultaat te behouden.

Wanneer is dermaplaning niet aan te raden

Bij actieve acne:

Dermaplaning mag niet uitgevoerd worden op huiden met actieve acne. Het risico dat de huid hierdoor beschadigd wordt is groot en hierdoor kunnen bacteriën over de huid verspreid worden, waardoor de acne problemen verergeren.

Q&A

Groeien de haartjes niet donkerder terug?

Nee, absoluut niet. Dat is een  van de grootste misvattingen over Dermaplaning. De donshaartjes die verwijderd worden, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. De behandeling verandert de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet. 

Soms lijkt het alsof het haar donkerder terugkomt, maar dat komt doordat de huid lichter wordt door de behandeling. De laag dode huidcellen, donshaartjes, vuil en eventuele opvallende pigmentvlekjes gaven je huid vooraf aan de behandeling een grauwere aanblik.

Groeien de haartjes niet dikker terug?

Nee, Doordat de haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft dermaplaning geen invloed op de groei van de haartjes in de haarfollikels.

Voor de behandeling liepen de donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Wanneer de donshaartjes zijn verwijderd en weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeid, is het weer precies hetzelfde als voorheen.

Is er risico op hyperpigmentatie?

Nee, bij Dermaplaning hoef je daar niet bang voor te zijn. Wel is je huid na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Het is na dermaplaning daarom extra belangrijk om een zonnebrandcrème met SPF 50 te gebruiken, ook bij bewolkt weer of in de koudere maanden!


Is dermaplaning huid scheren?

Zeker niet, dat is een van de grootste misvattingen over dermaplaning. Het mesje wordt niet gebruikt om te scheren maar om over de gelaatshuid te schrapen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd.